De grondstoffen voor Vetia Floris, het eerste luxury - organic - green - biologisch - huidverzorgingsmerk heeft door NaTrue, een overkoepelend orgaan voor biologische producten een 3 sterren keurmerk ontvangen.

  Wat is NaTrue:

  NaTrue is een keurmerk voor natuurlijke cosmetica. Mensen die alleen natuurlijke cosmetica producten willen gebruiken, waren daar tot voor kort niet zo zeker van. Er was nl. geen wet die bepaalde welke ingrediënten natuurlijke cosmeticaproducten moesten bevatten. Met het NaTrue keurmerk kan iedereen nu wel zien wat er in een product zit. NaTrue is een garantie dat cosmetica echt natuurlijk is. 

  Verklaring sterren NaTrue:

  • 1 ster: deze natuurlijke cosmetica bevat alleen maar natuurlijke en natuurverwante ingrediënten die volgens zeer strikte normen is vastgelegd
  • 2 sterren: deze natuurlijke cosmetica bevat slechts gedeeltelijk biologische ingrediënten. Voor deze 2 sterren moet er minimaal 70% aan biologische ingrediënten in het product zitten.
  • 3 sterren: deze biologische cosmetica bevat maar liefst 95% aan biologische ingrediënten. 

  Heeft alle natuurlijke cosmetica al het NaTrue keurmerk:

  Wie cosmetica koopt kan overigens niet verwachten dat alle merken al voorzien zijn van het keurmerk. Ter controle vind je ook op de verpakking als op het product zelf het logo van NaTrue maar er zullen ook merken zijn die dit keurmerk niet krijgen omdat ze niet aan de eisen voldoen.

  Welke voordelen heeft natuurlijke cosmetica:

  In natuurlijke cosmetica worden geen stoffen gebruikt die voor irritatie kunnen zorgen of deze beschadigen, tenzij iemand allergisch is voor die stof. De huid heeft natuurlijke elementen nodig. Het is ten slotte het grootste orgaan dat de mens heeft. De menselijke huid beschermt maar wordt continue blootgesteld aan schadelijke stoffen die door de huid worden opgenomen. Indien u uw huid verzorgt met biologische producten draagt u vooral bij aan een gezonde huid en beter bestand is tegen het verouderingsproces. 

  Meer informatie over NaTrue:

  www.natrue.org/home