Zuurstof - het levenselixer van ons bestaan

  Zonder zuurstof is er geen menselijk leven op aarde mogelijk. Al onze levensfuncties zijn afhankelijk van zuurstof omdat onze lichaamscellen voortdurend voldoende zuurstof nodig hebben om energie te kunnen halen uit bouw- en voedingsstoffen.

  Voor het algemeen functioneren van ons mensen zijn wij afhankelijk van zuurstof. De zuurstof waarover wij nu nog beschikken is slechts 21%. Het grootste deel van de zuurstof die wij inademen via de longen en onze huid wordt grotendeels gebruikt door onze organen. Slechts een klein deel van deze zuurstof, die overigens getransporteerd wordt via onze bloedbaan, komt via de haarvaten in de huidcellen (basaalcellenlaag waar onze huidcellen gevormd worden). Het mitochondrien in deze huidcel heeft zuurstof nodig om energie te maken om nieuwe huidcellen aan te maken. Dit proces wordt ook biologische oxidatie deze reageert met biologische stoffen zoals: koolhydraten, vet, eiwitten etc..). Zuurstof is een atoom wat zich aan andere stoffen bindt.
  Een mitochondrium -de "energiecentrale van de cel". Zonder zuurstof zouden er geen ATP-energiedragers gebouwd kunnen worden - en dat een ramp voor de cel betekenen! Natuurlijk geldt dat ook voor onze huidcellen: Ook zij moeten voortdurend van energie voorzien worden om optimaal te kunnen functioneren.
  De epidermis, en dan met name de diepste cellaag, het stratum germinativum met zijn basaalcellenlaag, is een bijzonder actief onderdeel van de huid. Hier vinden de celdeling en de groei van de opperhuid plaats, spelen zich belangrijke immunologische processen af en wordt de huidkleurstof melanine opgebouwd in de zich daar bevindende melanocyten.

  De daaronder liggende dermis speelt een belangrijke rol bij het verouderingsproces van de huid. Hier wordt de collageen- en hyaluronzuurstructuren opgebouwd, die onze huid er dankzij hun vochtvasthoudende capaciteit stevig en jeugdig strak uit laten zien.Een jonge huid heeft geen gebrek aan energie. Ze wordt door de bloedvaten van voldoende zuurstof en voedingsstoffen voorzien - ze is fris en vitaal.

  Door de toenemende degeneratie van de bloedvaten wordt de oudere huid steeds slechter doorbloed. En verbruiken onze organen, waarvan de hersenen de grootste is, de zuurstof. Hierdoor komt er steeds minder zuurstof en voedingsstoffen in onze huidcellen waardoor deze afsterven. Huidveroudering ontstaat, indien zuurstof afkomstig uit de atmosfeer zich bindt met de volgende stoffen: ozon, luchtvervuiling, de verbranding van hout, steenkool, benzine en tabak, roken, eletrosmog, fotochemische smog (fotosynthese), zware metalen, uv-stralen etc....
   
  De gevolgen:  de celdeling gaat daardoor duidelijk langzamer, de huid wordt dunner, droog, krijgt rimpels en vertoont ongelijkmatige pigmentering.

  De schone, pure zuurstof  98% waar wij mee werken bindt zich met de antioxidanten vit A, C en E, unichondrin, hyaluronzuur HML en LMW, mineralen etc.... en geeft het mitochondrien een extra boost voor celdeling en de aanmaak van betere cellen en transporteert al onze cosmetische formules die elkaar wederzijds stimuleren om de huideigen functies tot aanmaak van elastine, collageen en hyaluronzuur te bevorderen.
   
  Wetenschappelijk:  In 1931 ontving Otto Warburg de nobelprijs voor Physiology and Medicine.

  Nobelprijs winnaar Otto Warburg ontdekte dat: Kankercellen eigenlijk nauwelijks zuurstof gebruiken. Verder is de verzuring van het lichaam de belangrijkste manier waarop kanker zich uitbreidt, doordat het zuur de kankercellen een `competitief voordeel geeft bij uitgroei en uitzaaiing. 

  Kankercellen kunnen het goed kunnen vinden in een omgeving zonder zuurstof en met verhoogde anaërobe glycolyse. Bovendien bleek uit labexperimenten ook voor het allereerst dat wanneer de glycolyse in kankercellen wordt geremd, de `kankercellen effectief gedood' worden met als gevolg `massale celdood'. De speculatie onder experts luidt nu dat de `trek in zoet' wellicht de Achilleshiel van de ziekte kanker is. 
  Bron: www.uitdaging.net
   

  Huid verdedigt zichzelf tegen schadelijke zuurstof
  Menselijke huid beschermt zichzelf actief tegen schadelijk zuurstof. De buitenste dode huidcellen blijken SPPR-eiwitten te bevatten. Die werken als antioxidant en schakelen de meeste schadelijke zuurstof direct uit.

  www.artsennet.nl/...Huid-verdedigt-zichzelf-tegen-schadelijk-zuurstof.htm - 22 aug 2011
  Bron: https://www.exmedica.nl/nieuws/2011/08/huid-verdedigt-zichzelf-tegen-schadelijk-zuurstof

  Wat is het verschil tussen lucht en zuurstof:

  https://www.dulu.info/omgeving/2010/10/Wat-is-het-verschil-tussen-lucht-en-zuurstof.html
  Bron: www.dulu.info

  VIB en KU Leuven maken chemotherapie efficienter:

  Bron: www.hbvl.be/nieuws/wetenschap/aid1006135/vib-en-ku-leuven-maken-chemotherapie-efficienter.aspx